Counter

- Genbrugsen

Gå til indhold

Hoved menu:

Info


 
 
Kirkens Korshærs historie begynder i 1912. Grundlæggeren Hans Peter Mollerup var allerede som ung et kendt navn i København. Han var præst og ejede en særlig evne til at have kontakt til mennesker med vanskelige liv. Under en gudstjeneste i Frihavnskirken grundlagde Hans Peter Mollerup Kirkens Korshær i fællesskab med 12 andre personer. Formålet var dengang som nu, at hjælpe mennesker i nød uanset baggrund og tro.

 
Kirkens Korshær er grundfæstet i den kristne tro.

 
Kirkens korshærs arbejde er i dag spredt over hele landet, der er ca. 250 butikker og ca. 8.000 frivillige medarbejdere, fordelt i butikker på herberger og varmestuer. Det er primært butikkernes overskud som driver herberger og varmestuer.

 
Kirkens Korshær hjælper socialt udsatte og nødstedte mennesker i Danmark. De mennesker som hjælpes, er hjemløse og det betyder, at de ofte må sove på gaden, hvis/når der ikke er plads i en natstue eller på et herberg, de er ofte misbrugere eller har psykiske problemer.

 
I de senere år er man også begyndt at støtte op om familier og pårørende til de hjemløse, eks. kan mødre komme i varmestuen, med deres børn, (når disse ikke er i brug til hjemløse/misbrugere) de hygger, smører evt. madpakker til næste dag og man forsøger at skabe trygge rammer og gode stunder for disse mennesker.
 
Kirkens korshær har en omsætning på ca. 275 mio. kr. 90% går til hjælpearbejdet og 10% til administration og landsarbejdet. Der er ca. 400 lønnede medarbejdere i Kirkens Korshær.
 

Inger Pugholm
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu